Rally-toko lähellä sydäntä :)

Rally-toko lähellä sydäntä :)

tiistai 9. syyskuuta 2014

uudet tokosäännöt

Lueskelin tässä uusia tokosääntöjä. Mielenkiintoisia muutoksia on tulossa. Saa nähdä kuinka tulee vaikuttamaan lajin harrastajiin. 
Toisaalta seuraamisen muutokset eri nopeuksissa käännöksiä, voi olla hyväkin uudistus puuduttavaan alokasluokan seuraamiseen :) 
Istuminen tulee mukaan jo alemmissa luokissa, mikä on oikeastaan vain positiivista. Nyt sitä on tarvinnut hinkata vasta ylemmissä luokissa, vaikka taas pk puolella se on jo bh kokeessa :) positiivista sekin sama opetusperiaate kuin muillakin jäävillä liikkeillä. 
Ruudun tulo jo alempiin luokkiin on myös hyvä lisä harjoitusohjelmaan tuo vaihtelevuutta :) Joten pääperiaatteissa uudistukset vaikuttavat ihan hyviltä ainakin teoriassa :D
1-luokan liikkeet ovat:
1. Paikallamakuu ryhmässä 2 min ajan, ohjaajat pois näkyvistä. Koirat käsketään yksitellen maahan sekä yksitellen istumaan.
2. Seuraaminen ilman hihnaa. Seuraaminen sisältää erilaisia käännöksiä, juoksua (ja mahdollisesti siinä kääntymistä oikeaan) ja askeleita eteen tai taakse.
3. Liikkeestä seisominen (kuten meillä alokasluokassa).
4. Luoksetulo 20-25m matkalta, koira lähtee liikkeelle makuuasennosta.
5. Liikkeestä istuminen (tehdään kuten seisominen).
6. Lähettäminen 15m päässä olevaan ruutuun, jossa koira käsketään maahan ja ohjaaja menee koiran luokse sekä käskee sen perusasentoon. Koiran saa käskeä ensin seisomaan ja sitten maahan.
7. Tasamaan nouto puisella kapulalla (järjestäjän kapula).
8. Kaukokäskyt 5m päästä, istu ja maahan vaihtelu (kuten meillä avoimessa luokassa).
9. Kutsu hypyn yli. Koira jätetään istumaan, ohjaaja menee esteen toiselle puolelle ja kutsuu koiran esteen yli luokseen.
10. Kokonaisvaikutus, kerroin 2 (meillä nyt kerroin 1).
2-luokka
1. Paikallaistuminen ryhmässä, ohjaajat näkyvissä, aika 1min.
2. Taluttimetta seuraaminen, käännöksiä ja temponmuutoksia sekä askeleita ja käännöksiä paikalla (kuten meillä voittajaluokassa).
3. Seisominen ja istuminen liikkeestä. Koiraa seurautetaan n.10m, jonka jälkeen se käsketään seisomaan, käydään koiran edessä kääntymässä ja siirrytään koiran taakse. Siitä koiran luokse, otetaan koira seuraamaan n. 5m ajaksi, käännytään ja käsketään koira n. 10m seuraamisen jälkeen istumaan. Kävellään taas lenkki koiran edessä ja takana, otetaan koira seuraaman n. 5m ajaksi ja sitten pysähdytään perusasentoon. Muunnos EVL:n Z-liikkeestä.
4. Luoksetulo, jossa koira käsketään n. puolivälissä seisomaan. Koira lähtee liikkeelle maasta ja matka on n. 25-30m.
5. Lähettäminen ruutuun ja luoksetulo, matkaa n. 25m. Kuten VOI-luokan ruutu, mutta ohjaajan kävelemä reitti ruudun luona on lyhyempi.
6. Ohjattu nouto. Koira seurautetaan n. 5m matka kohti edessä olevaa merkkiä, jonka luona käännytään ja jätetään koira seisomaan merkille (liikkeestä seisominen). Ohjaaja palaa lähtöpisteeseen ja käskee koiran noutamaan joko vasemman- tai oikeanpuoleisen kapulan (sijoitettu merkkiin nähden kuten EVL:ssä, liikkeenohjaaja vie liikkeen alussa).
7. Tunnistusnouto (kuten meillä voittajassa).
8. Kaukokäskyt, matkaa 10m ja koira käsketään joko istu-seiso-maahan tai seiso-istu-maahan. Muutoin kuten meillä voittajassa.
9. Hyppynouto joko metallilla tai puisella kapulalla (ohjaaja saa valita).
10. Kokonaisvaikutelma (kerroin 2).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti